Ο "ΚΑΥΤΟΣ" ΠΑΓΟΣ.. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ - ΒΙΝΤΕΟ

[postlink] http://video-kosmos.blogspot.com/2014/09/blog-post_85.html[/postlink]
http://www.youtube.com/watch?v=7HDZI2rwyHgendofvid [starttext]
Το τριένυδρο οξικό νάτριο, που είναι γνωστό και ως "καυτός πάγος" μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται σαν μια επικίνδυνη χημική ουσία, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να παραχθεί στην κουζίνα σας με τη χρήση ξυδιού και διττανθρακικού νατρίου (μαγειρική σόδα) και δεν αποτελεί απειλή για την επιδερμίδα σας.
Δεν πρέπει να συγχέεται με τον "ξηρό πάγο", ο οποίος είναι επικίνδυνος αν το δέρμα έρθει σε επαφή μαζί του και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά εγκαύματα.
Ο καυτός πάγος προέρχεται από οξικό νάτριο, ένα βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε θερμαντικά επιθέματα και θερμοκοιτίδες.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει αν βάλει κάποιος το χέρι του μέσα σε "καυτό πάγο". Αφού πρώτα βουτήξει το χέρι του μέσα σε οξικό νάτριο, ο "πρωταγωνιστής" το βάζει μέσα σε ένα βάζο με λιωμένο (σε υγρή μορφή) "καυτό πάγο".
Μέσα σε δευτερόλπετα, το χέρι του περιβάλλεται από κρυσταλλωμένο οξικό νάτριο. Αν και μοιάζει το χέρι του να έχει παγώσει μέσα στο βάζο, ο ίδιος εξηγεί ότι αισθάνεται πραγματικά ζεστά και πως το μείγμα έχει τη συνοχή/υφή του παγωτού.
Το τριένυδρο οξικό νάτριο είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου με ένα σημείο τήξης 57 βαθμών Κελσίου και σημείο βρασμού στους 122 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή.... [endtext]
Share this article :
 
Support : Copyright © 2011. VIDEOKOSMOS - All Rights Reserved
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : videokosmos@yahoo.gr
Proudly powered by Blogger